Előnyök és hátrányok a Tégla, Ytong, Silka és Viablokk kapcsán.
A falazóanyagok kiválasztása jelentős hatással van az épület hőszigetelésére, tartósságára és költségeire. Íme egy rövid áttekintés a legnépszerűbb falazóanyagok előnyeiről és hátrányairól.
Tégla:
Előnyök:
- Természetes alapanyagból készül, jó páraáteresztő képességgel rendelkezik. • Kiválóan tartja a hőt, ami ideális hőszigetelést biztosít.
- Nagyon tartós, jól bírja az időjárási viszontagságokat.
Hátrányok:
- Nehezebb anyag, ami masszívabb alapot igényel.
- Drágább lehet az egyéb falazóanyagokhoz képest.
Ytong (pórusbeton)
Előnyök:
- Könnyű súlyú, ezért gyorsan építhető.
- Kitűnő hőszigetelő képességgel rendelkezik, így csökkenti a fűtési költségeket.
- Könnyen vágható és formálható, ami egyszerűbbé teszi a kivitelezést.
Hátrányok:
- Kevésbé jó teherbíró képességű, így általában nem alkalmas nagy terhelésű építményekhez.
- Páraáteresztő képessége alacsonyabb, mint a téglának, ami problémát okozhat párás környezetben.
Silka (mészhomok tégla)
Előnyök:
- Nagy nyomószilárdsággal rendelkezik, így kiváló teherbíró.
- Jó hangszigetelési tulajdonságokkal bír, ami előnyös társasházakban.
- Környezetbarát, mivel természetes anyagokból készül.
Hátrányok:
- Gyengébb hőszigetelési képességű, így inkább belső teherhordó falakhoz ideális. • Nehezebb anyag, ami vastagabb alapozást igényelhet.
Viablokk (beton falazóelem)
Előnyök:
- Erős és tartós, jó teherbírással rendelkezik, ezért akár ipari épületekhez is használható.
- Költséghatékony és gyorsan építhető, különösen nagyobb falvastagság esetén.
- Nagyon jó hőtartó képességű.
Hátrányok:
- Magas hővezető képessége miatt kiegészítő szigetelést igényel.
- Nagy tömege miatt nehezebb kezelni és telepíteni, valamint erős alapozást kíván.
A választás során fontos figyelembe venni a falazóanyagok tulajdonságait és azt, hogy milyen környezeti és funkcionális elvárások vannak az épülettel szemben.
További információk:
Bicske, Szent István út 127.
Hétfő - Péntekig: 07:00-16:00 Szombat: 07:00-12:00
Tel : +36 30 151 4959
Email: